Kedves Olvasóim!

Egy rendkívül fontos dologban kérem segítségeteket. Csatlakozzatok!

 

TILTAKOZZ A DIHIDROGÉN-MONOXID ELLEN!

 

A LÁTHATATLAN GYILKOS

A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen és minden évben számtalan embert gyilkol meg. Ezen halálozások legtöbbjének oka a DHMO véletlen belélegzése, de a dihidrogén-monoxid veszélyei nem ezzel végződnek. Szilárd formájával hosszabb ideig való érintkezés súlyos szövetkárosodást eredményez. A DHMO szervezetbe való bevitelének szimptómái a fokozott izzadás és vizelés, és gyakran felfúvódottsági érzés, tengeribetegség, hányás és a test elektrolitikus egyensúlyának felborulása. Azon személyeknél ahol a függőség kialakult a DHMO elvonás azonnali biztos halált jelent.

A dihidrogén-monoxid:

  • ismert "hidrikus sav" néven, és a savas esők fő alkotóeleme,

  • elősegíti az "üvegház-effektust",

  • súlyos égési sebeket okozhat,

  • részt vesz a természetes földterületek eróziójában,

  • gyorsítja a korróziót és számos fém rozsdásodását,

  • elektromos zavarokat okozhat és csökkentheti a gépjárművek fékberendezéseinek hatékonyságát,

  • megtalálható a rákos betegekből kimetszett tumorban.

A FERTŐZÖTTSÉG HATALMAS MÉRETEKET ÖLT!

Kimutatható mennyiségű dihidrogén-monoxid észlelhető szinte minden folyóvizünkben, tavainkban és víztározóinkban. A szennyezés globális, és nyomokban még az Antarktisz jégtakarójában is kimutatható. Számos országban dollármilliós károkat okoz emberek és cégek számára.

A nyilvánvaló veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot gyakran használják:

  • ipari oldó- és hűtőszernek,

  • nukleáris erőművekben,

  • soha le nem bomló műanyag dobozok gyártásánál,

  • tűzoltó eszközök adalékanyagának,

  • számos kegyetlen állatkísérletben,

  • rágcsálóirtó szerekben (még a leggondosabb lemosás után is észlelhetőek e kemikália maradványai),

  • számos gyorséttermekben árult és "rágcsálnivaló" ételekben adalékanyagként.

Számos cég önti a hulladék DHMO-t a folyókba és óceánokba, és ezek ellen jogilag lehetetlen fellépni, mert ez a jelenlegi gyakorlat még mindig legális. A természetes élővilágra gyakorolt hatás hatalmas, és nem tehetjük meg, hogy továbbra is figyelmen kívül hagyjuk!

A BORZALMAT MEG KELL ÁLLÍTANI, MÍG NEM KÉSŐ!

Az Amerikai kormány megtagadta ennek a veszélyes kemikália gyártásának, forgalmazásának vagy használatának betiltását annak "a nemzetgazdaság egészére gyakorolt fontos hatása" miatt. Valójában a tengerészeti és hadiipari szervezetek DHMO-val végzett kísérleteket folytatnak, és több millió dolláros egységeket terveznek háborús események ideje alatti felhasználására. Több száz katonai kutatóintézet jut hozzá rendszeresen több tonnányi anyaghoz a magasan fejlett földalatti elosztórendszereken keresztül. Több helyen nagy mennyiségeket halmoztak fel belőle "későbbi felhasználás céljaira"!

MÉG NEM TÚL KÉSŐ!

Cselekedj MOST, hogy megelőzzük a további szennyeződést! Ismerd meg ennek a veszélyes vegyi anyagnak további jellemzőit! Amit nem tudsz, az OKOZHAT neked - és másoknak - bajt!

Támogatásodról a dhmo@exabit.hu címen értesíthetsz minket!

Amennyiben nem rajtunk keresztül, hanem közvetlenül a nemzetközi szervezethez akarsz csatlakozni, ezt a no_dhmo@circus.com címen teheted meg. Az eredeti weblapot a http://www.circus.com/~nodhmo/ címen találhatod. Információs anyagért írhatsz az alábbi címre egy felbélyegzett válaszborítékkal:

Coalition to Ban DHMO
211 Pearl St.
Santa Cruz CA, 95060

 

 Természetesen elnézést, az egész felhívásom csak KACSA, egy ártatlan vicc...

Ahogy egy USA-beli diák is elkövette ugyanezt:

Az Eagle Rock középiskola diákja nyerte el az első díjat az egyik Középiskolai Tudományos Konferencián. A dolgozatával azt akarta bemutatni, mennyire rá vannak már hangolódva az emberek a tudománnyal való handabandázásra, és a környezet lerombolásától való félelemre. Elkészített egy felhívást a dihidrogén-monoxid vegyület betiltására, és utána megnézte, mennyire tudja meggyőzni az embereket, hogy aláírásukkal támogassák. A betiltás támogatására a következő okokat hozta fel:


1. a vegyület erőteljes izzadást és hányást képes okozni,
2. a savas esők egyik fő komponense,
3. gáznemű halmazállapotban égési sérüléseket okozhat,
4. nagy mennyiségű belélegzése fulladást okoz,
5. hozzájárul a természet eróziójához,
6. erősen csökkenti az autófékek hatékonyságát,
7. kimutatták rákos daganatokban.


A diák 50 embert kért fel a betiltást sürgető felhívás aláírására. Negyvenhárman aláírták, hatan azt mondták, hogy még gondolkodnak, és mindössze csak egy tudta, hogy a vízről (amely a hidrogén és az oxigén vegyülete, és aminek a kémiai képlete H2O - dihidrogén-monoxid -) van szó.

 

És hogy miről jutott ez az egész - már elég régi - dolog az eszembe?

Az Interneten terjedő és egyre szaporodó HOAX-okról és nagyon „fontos” lánclevelekről.

A hoax (angol eredetű vándorszó, jelentése: „beugratás”, „megtévesztés”, „átverés”, „álhír” vagy „kacsa”) leggyakrabban az e-mailben terjedő álhírek, kacsa-lánclevelek különféle változatait jelöli, bár az átverés gyakran kiegészül honlapokkal, illetve nemritkán az írott sajtó, vagy a tv is hajlamos átvenni.

A hoax általában nem irányul más vagyonának, vagy vagyoni értékkel bíró dolgának illegális megszerzésére (mint például a csalás), célja inkább a célszemély(ek) megtréfálása. Nevezhetjük ártatlan tréfának is, de az elkövetőnek tudnia kell, hogy számos esetben nagyon vékony a határvonal a tréfa és a büntetendő cselekedet között.

A hoax valószínűleg a „hocus-pocus”, az pedig a katolikus mise során az eucharisztia transzszubsztanciációját bejelentő "hoc est corpus meum" formula 'romlásával' állt elő.

A transzszubsztanciáció (transsubstantiatio) latin eredetű katolikus teológiai szakkifejezés, jelentése "átlényegülés". A kenyér (ostya) egész lényege, szubsztanciája, Krisztus testévé, Krisztus testének szubsztanciájává, illetve a bor egész szubsztanciája Krisztus vérévé, Krisztus vérének szubsztanciájává változik, lényegül át.

 

Na, majd erről is, de egyelőre ismét jót nevettem a DHMO veszélyein.

Persze ma is többször kegyetlen voltam, mert kitöröltem olyan láncleveleket, amiben az alábbi felhívások voltak:

„... egy súlyosan beteg gyermek (fiú, lány) kéri a segítségeteket. Küld tovább a címlistádon szereplő minden embernek a levelet, és akkor az AOL, Google, Microsoft (vagy tetszőleges vállalat/cég) levelenként 1 centet utal át a gyermek gyógyítására létrehozott bankszámlára…Ha megszakítod a láncot, akkor kegyetlen vagy…”.

Hát én nem küldtem tovább, mert nem szerettem volna a spam, hoax forgalmat növelni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása